İSTANBUL (AA) - Türk Eximbank 2021 yılında gerçekleştirdiği "Banka'nın Operasyonel Etkileri ve Kredi Kullandırmış Olduğu İhracatçıların Karbon Emisyonu Metodolojisini Kurgulama ve Hesaplama" konulu projesi ile Avrupa Sürdürülebilir Kalkınma Organizasyonu (EOSD) tarafından düzenlenen Küresel Sürdürülebilir Finans Konferansı'nda "Sürdürülebilir Finansal Ürünler ve Servislerde En İyi İnovasyon Ödülü"nü aldı.

Türk Eximbank'tan yapılan açıklamaya göre, düşük karbonlu sürdürülebilir ekonomiye geçişi amaç edinen ve AB tarafından finanse edilen EOSD'nin her yıl düzenlediği Küresel Sürdürülebilir Finans Konferansı, Almanya'nın Karlsruhe şehrinde gerçekleştirildi.

Küresel Sürdürülebilir Finans Konferansı kapsamında sürdürülebilirlik alanında sektörün gereklilikleri ve yenilikler görüşülüyor, finans kurumlarının sürdürülebilirlik alanında yapmış oldukları çalışmalar değerlendirilerek ödüllendiriliyor.

Bu kapsamda Türk Eximbank, sürdürülebilirlik konusunda önemli bir çalışmaya daha imza atarak EOSD tarafından 2021 yılı "Banka Operasyonel Etkileri ve Kredi Kullandırmış Olduğu İhracatçıların Karbon Emisyonu Metodolojisini Kurgulama ve Hesaplama" konulu projesi ile "Sürdürülebilir Finansal Ürünler ve Servislerde En İyi İnovasyon" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Ödülü, Türk Eximbank adına Strateji ve Finans Genel Müdür Yardımcısı Taner Yavuz ve Sürdürülebilirlik Müdürü Caner Gençeli aldı.