ANKARA (AA) - Zorlu Enerji, sektörün teknik iş alanlarında kadın istihdamını artırmaya yönelik "Kadının Gücü Geleceğin Gücü Programı"nı faaliyet bölgelerinden Gaziantep'te başlattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Zorlu Enerji sektörde kadın istihdamını artırmaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.

Zorlu Enerji'nin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirdiği "Kadının Gücü Geleceğin Gücü Programı" kapsamında, meslek liselerinin teknik bölümlerinde eğitim gören kadın teknisyen adayları 8 ay, meslek yüksekokullarında eğitimine devam eden adaylar ise 2 ay boyunca teorik ve saha uygulama dersleri alacak.

Teknik seminerlere ve rotasyon programlarına katılacak adaylara, program kapsamında mentörlük desteği de verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji Elektrik ve Gaz Dağıtım Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdürü Fuat Celepci, Zorlu Enerji olarak kadın istihdamını artırmak için bu projeyi başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde 2022 yılı TÜİK verilerine göre sayısı 33 milyon olan çalışma çağındaki kadınlarımızın sadece 10 milyonu iş hayatında. Zorlu Enerji olarak biz de kadın istihdamını artırmak için bu projeyi başlattık. Çünkü biliyoruz ki ülkelerin gelişmişlik endeksi, kadınların iş hayatına katılımı ile yükseliyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı, kadınların iş hayatındaki pozisyonunu güçlendirmeyi ve bütün bunların odağında iş hayatındaki sürdürülebilirliği sağlamayı en önemli önceliklerimiz arasında görüyoruz."

Celepci, "Faaliyette bulunduğumuz tüm alanlarda daha fazla kadının hayatına dokunmak için hayata geçirdiğimiz bu programlarımız sayesinde geleceğin kadın teknisyenlerini sektöre kazandıracağız. Bugün 25 kadınla başladığımız programımızın nihai hedefi bu sayıyı her sene artırarak sektörde fırsat eşitliği farkındalığını artırmak." ifadelerini kullandı.