Veysi Şahin, gençlerle buluştu

AK Parti Midyat Belediye Başkan Adayı Veysi Şahin, gençlerle buluşarak projelerini anlattı.

Midyat Gençlik Derneği tarafından Midyat Fen Lise’ sinde düzenlenen, “Veysi Şahin, Gençlerle Buluşuyor” etkinliğinde, Şahin, Midyat’ta, kültür, sanat, eğitim, spor, iş, turizm, destinasyon gibi ilçede gerçekleştireceği projelerle, hem de istihdamı arttırarak gençlerimize iş imkanı sağlamış olacaklarını söyledi.

AK Parti Midyat Belediye Başkan adayı ve İnşaat Mühendisi Veysi Şahin, 31 Mart’ın ardından 1 Nisan sabahı sonrası Midyat’ta yapacağı projelerini gençlere anlattı.

İlçenin kültürel, sosyal, ekonomik ve istihdam, yetersizliklere dikkat çeken belediye başkan adayı Veysi Şahin, gerçekleştireceği projelerle bu sorunları ortadan kaldırmayı hedeflediğini, “gençler, bizim geleceğimizdir, onları burada tutabilmek, geleceğe hazırlayabilmek için bazı projelerimizi hayata geçireceğiz.” Dedi.

-Belediye’den maaş almaya cam, makam Aracı kullanmamacam…

CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLA 

Seçimlerden sonra ilk işimiz kent konseyi oluşturacağına dikkati çeken Veysi Şahin, “belediyeden maaş almaya cam. Alacağım maaşı ’da engelli kız çocuklarına ve erkek çocuklarına burs olarak dağıta cam. Seçimlerden sonra ilk işimiz kent konseyi kurmak olacak. Gençler içinde gençlik komisyonu oluşturacağız. Midyat için alınacak bütün kararlarda, gençlerin görüşü alınacak, imzası alınacak. Esnaf içinde, halk içinde o sakata alınacak kararlarda gerekirse, sandık kurulacak, görüş ve önerilileri alınacak.” Dedi.

Midyatspor’u da gerektiği yere taşıyacaklarını kaydeden Şahin, kent konseyinde öğretmenler, gençler, bayanlar ve ilgi alanında uzman kim var ise bu konseyde yer alacağının altını çizdi.

Şahin, İlçede daha önce yapılmayan sporlar, hentbol, voleybol, eskrim, jimnastik ve su sporlarının da geliştirilmesi sağlanacağını kaydederek, Gençler için çok büyük projelerini olduğunu ifade etti.

Midyat’ın yıllardır eksikliğini hissettiği, gençlerimizin, yetişkinlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın faaliyetlerinden faydalanabileceği Midyat Kültür Merkezi, aş evi, Aziz Sancar’ların yetişebilmesi için Midyat Bilim Merkezi’nin açılması, Kaybolmaya yüz tutmuş sanatların canlandırılması, İmar Projeleri, Sosyal etkinliklerin yapılacağı gezici kültür araçları ve daha birçok alanda Midyat’ımızın çehresini değiştirecek ve Midyat’ı şahlandıracak projelerimiz var.” Dedi.

“Midyat Ray”

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:” Estel – Midyat Arası Tramvay Projemiz var, Antik Amfi Tiyatro Projemiz var, Yapay Gölet projemiz var. Düşünün ki bir turist arabasını Midyat’a kazandıracağımız yer altı otoparkına park edip Tramvaya biniyor ve Dinler, Diller kenti Midyat’ımızı tarihi sokaklarından geçerek bir yolculuk yapıyor. Kültür Turizm Ofislerimize uğrayarak tarihe ışık tutacak nazik rehberlerimizin nezaretinde Midyat’ı her yönüyle tanıyabilecek. Tarihi mekânları ziyaret ettikten sonra, yapay göletlimizin kenarında yeşillikler içerisinde güzel Midyat havasını soluyor. Restore edilen tarihi alışveriş merkezlerinden alışverişini yapıyor. Antik Amfi tiyatromuzda kültür- sanat etkinliklerini izliyor. Kadim şehir Midyat’ımızın eşsiz görüntülerini fotoğraflayıp tarihi ve modern Midyat’tan sevinçle ayrılıyor.” Diye konuştu.

Gençlerin büyük teveccühünü alan Şahin, konuşması sırasından gençler tarafından sık sık alkışlarla ve “En büyük başkan bizim başkan” tezahüratlarla kesildi. Gençlik buluşması daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

Veysi Şahin, Gençlerle Buluşuyor etkinliğine, AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Urazin, AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Özkan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Veysel Gökçe, Midyat Gençlik Derneği Başkanı Halil Polat, katılıcılar ve gençler katıldı.

Selahattin Erol