Midyat’ta yaklaşık 40 okulda yapılacak sınavda bin 320 kişi görev alacak ve yaklaşık 7bin 500 kişi sınava girecek.

Hafta sonu Türkiye geneli yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için Midyat’ta tüm kurumlar hazır. Midyat’ta yaklaşık 40 okulda yapılacak sınavda bin 320 kişi görev alacak ve yaklaşık 7bin 500 kişi sınava girecek

Hafta sonu yapılacak sınav için tüm kurular seferber oldu. Midyat Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü konaklama sorunu yaşayacak adaylar için öğrenci yurtları hazır hale getirirlerken Midyat Belediyesine bağlı ekipler tam kadro sahada olacak.

Belediye Başkanı Veysi Şahin’in talimatıyla kentin 6 farklı noktasında karşılama birimleri görevde olacağı bildirilirken, okul çevrelerinde yaşanacak gürültü kirliğini önlemek için de İmar Ekipleri sınav saatlerinde önlemler alacak.

Öğrencilere başarı dileklerinde bulunan ÖSYM Midyat İlçe Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahim Kaplan “18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan 2022-YKS sınavında hepinize başarılar dilerim. Sınava gelirken Sınava Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı Geçerli Kimlik Belgenizi yanınıza almayı unutmayınız. T.C Kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C Kimlik numarası, fotoğraf bulunmayan adaylar için İlçe Nüfus Müdürlüğümüz sınav günleri açık olacaktır. Aileniz, öğretmenleriniz ve bizler sizlerle birlikte sınavda olamasak da gönlümüz sizin yanınızda olacak. Kalbimiz sizin için çarpacaktır.”dedi.

Doç Dr. Kaplan “Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız, Emniyetimiz, Jandarma Komutanlığımız, İlçe Milli Eğitim, İlçe Sağlık ve Nüfus Müdürlüğümüz sınav güvenliğiniz için her türlü tedbiri almıştır. Siz Sadece sınavınıza odaklanınız. Midyat halkı olarak sınav süresince sessiz olacağız. Emeklerinizin karşılığını alabilmeniz dileğiyle.” ifadelerini kullandı.