Büyükşehir Belediyesince, “Yamaç Paraşütü” eğitimleri

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından şehir ilk defa, “Yamaç Paraşütü” eğitimleri verilmeye başlandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından, şehirde ilk defa ücretsiz olarak "Yamaç Paraşütü" eğitimleri verilmeye başlandı. Yaklaşık 2 ay boyunca devam edecek eğitimler teorik, yer eğitimleri, intibak, alçak tipi uçuşlar ve irtifa uçuşlarından oluşmakta. Eğitimlerin sonunda kursiyerlere sertifika ve lisans verilecek. Mardin’de ilki düzenlenen Yamaç Paraşütü Eğitimlerinin sonunda 16 lisanslı sporcu yetişmiş olacak.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Büyükşehri Belediyesi olarak şehrimizde ilk defa Yamaç Paraşütü Eğitimlerini vermeye başladık”

Belediye olarak yaptıkların çalışmalarla şehre ilkleri yaşattıklarını ifade eden Yaman, “Tarih ve medeniyetler şehrinin hikayesini hemşehrilerimizle birlikte yeniden yazıyoruz. Göreve geldiğimiz bir buçuk yılı aşkın süredir şehrimize ilkleri yaşattık. Bölgenin en büyük ve modern gençlik merkezini açtık. Şuana kadar yaklaşık 8 bin öğrencimiz ücretsiz olarak burada ki bütün kurslardan faydalanıyor. Yine öğrencilerimiz ilk defa yurt içi ve yurt dışına gönderdik. Bunun yanında öğrencilerimizi kendi alanlarında tanınmış insanlarla bir araya getirdik.” dedi.

Coğrafi konumu elverişli olan kadim şehir Mardin’de ilk defa Yamaç Paraşüt eğitimlerini başlattıklarını ifade eden Yaman, şöyle devam etti: “Şehrimize kazandırdığımız ilklerden biride yamaç paraşütü eğitimleri. Eğitimler ilk defa şehrimizde başladı ve devam ediyor. Eğitimler alanında uzman eğitimciler tarafından veriliyor. Eğitimlerimiz teorik ve pratik olmak üzere iki aşamadan oluşmakta. İlk eğitimlerimiz gençlik merkezinde teorik olarak gerçekleşti. Daha sonra kursiyerlerimiz yer eğitimlerini 21 Kasım Şehir Stadyumunda gerçekleştirdik. Kursiyerlerimiz durumda gayet memnun. Keyif alarak çalışmalarına devam ediyorlar. Bu eğitimlerin sonun devam eden 16 kursiyerimize sertifika ve lisans verilecek. Şehrimizin ilk defa 16 kişilik lisanslı yamaç paraşütü takımı olacak. Buda bizi sevindiriyor.”

Belediyenin imkanlarını şehre harcadıklarını belirten Yaman, “Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla şehrimize ilkleri yaşatıyoruz. Çalışmalarımız devam edecek.”