Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından organize edilen 2. Lig Erkekler Yarı Final Etabı tamamladı.

Midyat ilçesinde tarihinde ilk defa bir üst lig için mücadele etme hakkını kazanan Midyat Belediyespor Voleybol takımı oynamış olduğu 3 maç’ ta centilmenliği ön plana çıktı.

Midyat Belediyespor Başkanı Atilla Baysal, Play-Off’a TVF 2. Lig Erkekler Yarı Final Ligi'ne veda etiklerini, bütçe-başarı oranına baktığımız zaman, elensek de huzurlu bir şekilde takım olarak hakkını verdiklerini söyledi.

'Elimizden geleni yaptık'

Baysal, yaptığı açıklamada; “Play-Off’a TVF 2. Lig Erkekler Yarı Final Ligine katılarak büyük bir tecrübe kazandık ve bir ilki başardık. Artık geleceğe daha umutla bakıyoruz. Eski lisanslı bir futbolcu ve sporun içinden gelen birisi olarak bu yıl pandemi dolayısı ile futbola verilen zorunlu ara sebebi ile tüm gücümüzü voleybol branşına verdik. Hedeflediğimiz gibi 1.Lig terfi Play-Off’larına katılmayı başardık. Bu başarı Midyat ilçemizde sportif anlamda branş ayırımı yapmaksızın bir ilkti. Ankara'da elimizden gelenin en iyisini saygı, centilmenlik çerçevesinde yaptık. Sayı üretme de takımımız ezilmeden en yüksek skorlarla ulaştık. Asla bahane yoluna gitmedik. Rakiplerimizin bütçe anlamında yüksek rakamlarına karşı, mütevazı ve kendini bilen ekibimle Ankara’dan sempati kazanmış bir takım olarak dönüyoruz. Voleybolu Midyat’ta sevdirmek ve daha geniş kitlelere ulaştırmak için yeni planlamalar yapacağız.” Dedi.

‘Spora ve sporcuya destek verin’

Sportif ilerlemelerin sadece belediyeler ve sivil toplum örgütleri ile olmayacağını gördüklerini ifade eden Baysal, “Rakiplerimiz iş adamlarının verdiği maddi katkılar sayesinde başarılı olduklarını gördük. Buradan iş adamlarımıza sesleniyorum. Şehrimizin değerli iş adamlarının spor kulüplerine katkı ve destek sunmasını bekliyoruz. Lütfen spora ve sporcuya destek verin. Gençleri spora teşvik etmek için spora ve sporcuya olan desteğin sağlanması gerekir. Destek verilirse başarı kaçınılmazdır. Bu anlamda, bize desteğini esirgemeyen, Ankara’da ziyaretimize gelerek takımımıza moral veren, Midyat Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’e, antrenörlerimize, tüm sporcularımıza verdikleri emekten ve döktükleri alın teri için ayrı ayrı teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.