Midyat’ta Ayak Tenisi Turnuvası Final Maçlarıyla Sona Erdi

Mardin’in Midyat Belediyesi, “Yaz Spor Etkinlikleri” kapsamında gerçekleşen Ayak Tenisi Turnuvasında çekişmeli ve heyecanlı geçti.

Final maçlarının ardından dereceye giren tüm takımlara kupaları ve hediyeleri takdim edildi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in talimatıyla gençlerin ve spor severlerin sportif aktivite yapmalarına imkan tanımak adına düzenlenen Ayak Tenisi Turnuvası, renkli anlara sahne oldu. Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinden de katılımın olduğu turnuva ilgi beklenenden fazla oldu.  

Ayak Tenisi Turnuvası müsabakalarına, 24 Takım 96 sporcu katıldı. Turnuvada Nusaybin Gençlikspor birinci olarak tamamlarken, ikinci Midyat Halk Eğitim Merkezi, üçüncü ise Üçsilahşör takımı elde etti. 

Midyat Belediye Başkan yardımcıları, Masum Cengiz, Ali Alptekin, Belediye Gençlik Hizmetleri Birimi Ahmet Cengiz ve Midyat Belediyesi Spor Yöneticisi Eser Mete, Turnuvaya katılan tüm takımları tebrik ederek, kupa, madalya ve ödüllerini takdim ettiler. 

Midyat Belediyesi Spor Yöneticisi Eser Mete, Midyat’ta ilk kez düzenlenmesiyle nedeniyle toplumda büyük bir farkındalık oluşturduklarını kaydederek turnuvaya, 24 Takım 96 sporcu katıldığını söyledi. 

Mete, “Daha önce yaz spor etkinlikleri kapsamında belediye başkanımız Veysi şahin beyin destekleriyle ayak bilardosu yaptık. Güneydoğu bölgesinde ilk defa yapmamıza rağmen büyük bir ilgiyle karşılaştı. Turnuvaya ilgi yoğundu, dışarıdan da katılım sağlandı. Turnuvayı bitirir bitirmez. Hemen ardından ayak tenisi turnuvasına geçtik. Burada da çok yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Hatta ayak bilardosu ondan daha yoğun bir ilgi aldık diyebilirim. 24 takım 96 sporcu katıldı. Turnuvaya dışarıdan çevre il ve ilçelerden de katılım aldık. Nusaybin, Kızıltepe gibi ilçelerden de katılımın olduğunu söyleyebilirim. Bu turnuvalar gençler için yapılıyor. Midyat belediyesi olarak  bu tür etkinlikleri  devam ettirmeyi düşünüyoruz. Başkanımız da bu konuda bize büyük destek sağlıyor. Bu konuda kendisine çok teşekkür ediyoruz. “dedi.    

Nusaybin Gençlikspor Kaptanı Taner Karadağlı ise, “Nusaybin ilçesinden katılım sağlıyoruz. Biz de spor adına her yerde varız. Turnuva gerçekten beklediğimin üstünde oldu, zemin çok güzel. Sahada geniş, aynı şekilde ve taraftar etkisi de güzel oldu. Bir şenlik havasında geçti. Turnuvadan büyük bir zevk aldık. Hatta bir emek vererek Nusaybin’den geldik. Spor için varız dedik ve geldik. Şampiyon olduk ve çok mutlu olduk.

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa, madalya ve hediyeler dağıtıldı.