Midyat Belediyesince, ilçede Yaz Spor Etkinlikleri kapsamında, ilk kez Ayak Tenis (Footballtennis)Turnuvası düzenlenecek.

Turnuvaya 16 yaş ve üzeri tüm vatandaşlara açık olacak.

Kayıtlar ve geniş bilgi için 22 -25Haziran 2022 tarihleri arasında Midyat Belediyesi Binbaşı Abdurrahman efendi Millet Bahçesinde alınacaktır.

Turnuva Başlangıç Tarihi ise, 27 Haziran Pazartesi günü yine aynı Midyat Belediyesi Binbaşı Abdurrahman efendi Millet Bahçesi başlanacağı duyuruldu.

Ayak Tenis Turnuvası Futnet olarak da bilinen Footballtennis, futbolla oynanan bir spordur.

Ayak Tensi oynayanlar kadar izleyenlerin de eğlendiği etkinlikle, eğlencenin keyfini çıkaracak.

Ayak Tenis Sporu, kapalı veya açık havada, düşük bir ağla bölünmüş bir sahada, iki rakip takımın (bir, iki veya üç oyuncu) puan kazanmaya çalıştığı, eller dışında vücudunun herhangi bir kısmıyla topa vurarak ve zıplatarak oynanır. Rakibin sahasında, diğer takımın ağ üzerinden geri göndermesini zorlaştıracak veya imkansız hale getirecek şekilde Futnet, hız, hassasiyet, teknik beceri ve stratejiyi birleştiren 100 yıllık bir geleneğe sahip bir top oyunudur. Kendi kimliği, kuralları ve yönetim organı olan bir spordur. Rekreasyonel seviyeden rekabetçi seviyeye kadar iç ve dış mekanlarda oynanır.

Futnet Avrupa'da çok popülerdir ve ABD Futnet Federasyonu'nun kulüpler ve derneklerden Milli Takım ve Uluslararası müsabakalara kadar profesyonel programlara öncülük etmesiyle ABD'de itibar ve popülerlik kazanmaktadır.

Rekreasyonel düzeyde, Futnet, katılımcıların güvenliği ve esenliği, oynaması eğlenceli ve kurulumu kolay, harika bir spordur.

Rekabetçi düzeyde, Futnet, kortlarda virtüözlük ve inanılmaz beceriler sergileyen, oyunları izlemeyi ve eğlenmeyi eğlenceli hale getiren oyuncularla muhteşem bir spor olma ününe sahiptir.

Dünya Şampiyonası, 25'ten fazla ülkenin katıldığı tüm Futnet Milli Takımları için nihai hedeftir.