“Spor ile Gelen Kardeşlik" projesi

Spor ile Gelen Kardeşlik, projesi kapsamında, kırsalda öğrenim gören öğrencileri  ağırlamaya devam ediyor.

MİDYAT - Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında İlçemiz Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen “Spor ile Gelen Kardeşlik” projesi çalışmalarını sürdürüyor.

Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje koordinatörü Coğrafya Öğretmeni Bedrettin Çelik, Dezavantajlı gençleri spor ile buluşturmaya devam ettiklerini söyledi.

‘Spor ile Gelen Kardeşlik’ projesi kapsamında, dördüncüsünü Gelinkaya Ortaokulu ile 9-F sınıfımız arasında devam ettiği kaydeden Çelik, şöyle konuştu: “Yine yeniden ücra köylerinde yaşayan gençlerimizi spor ile tanıştırdık. Kırsal mahallelerde bulunan okulları ile okulumuz öğrencileri arasında kardeşlik köprüleri kurduk. Okulumuz spor kompleksinde sporun her dalını ile tanıştırdık. Misafirlerimiz doyasıya oynayıp eğlendiler. Gençlerimiz spor faaliyetlerinden sonra çeşitli aktiviteler gerçekleştirilerek, ilçemizde kurulan fuarı gezdirdik. Bize her konuda yardımcı olan okul Müdürümüz Sn. Yusuf Suat Yıldırım’a teşekkür ediyoruz.” Dedi.

‘Spor ile Gelen Kardeşlik’ Proje kapsamında Midyat şehir merkezinden uzak, dezavantajlı bölgelerde yaşayan gençlerden oluşan 10 farklı köyden toplam 70 genç belirlendi. Aynı şekilde Hayrettin Karaman AİHL de okuyan 10 farklı şubeden 70 öğrenci belirlendi. Böylece Projeden toplam 140 genç faydalanıyor.

10 köy grubu ile 10 sınıf grubu arasında kardeş gruplar oluşturup; halı saha, voleybol, badminton, basketbol ve masa tenisi maçları yapılıyor.  Ardından öğrenci grupları Midyat’ın tarihi yerleri gezdiriliyor. Bun yanında, öğlen yemekleri verilecek ve köylerine geri bırakılmaktadır. Ayrıca Projeye dahil olan bütün gençlere halı saha ayakkabısı ve köy okullarına çeşitli spor malzemeleri hediye ediliyor.

Ardından okulun spor salonunda birlikte farklı alanlarda dostluk maçları yapıldı.