Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, milli sporcular ve antrenörleri katıldı.

Bir otelde düzenlenen programa Yaman, programda yaptığı konuşmada, Mardin'de göreve başladıktan sonra spora yapılan yatırımları artırdıklarını kaydetti.

14 branşta yaklaşık bin sporcuya sahip olduklarını aktaran Yaman, şunları söyledi:

"Şuan da 14 branşta bine yakın sporcumuz var. Türkiye'nin değişik illerinde, değişik ringlerde mücadele eden takımlarımız ve sporcularımız var. Bizim asıl maksadımız sportif başarıdan ziyade şehirde bulunan gençlerin güvenilir bir şekilde sağlıklı spor yapmaları. 2 sene öncesine kadar sosyal medyada Mardin’in terörden dolayı en çok tıklanan illerin başında geliyordu. Şimdi neredeyse sporla alakalı en fazla tıklanan şehirdir diye düşünüyorum. Her takım ve sporcu başarılı sonuçlar alınıyor. 18 yaşından küçük ve büyük yaşta Mardinli milli sporcularımız var.”

Farklı branşlarda spora destek verdiklerini aktaran Yaman, şöyle devam etti:

“Beden eğitimi öğretmenlerimizin vasıtasıyla spor yapmayan hiç kimse kalmasın istiyoruz. Hafta sonu veya mesai saatleri dışında arkadaşlarımız mobil araçlarda bulunan spor malzemelerini hem dağıtıyorlar hem de spor imkanı olmayan şehre gelemeyen veya bulunduğu yerden daha imkanlı bir yere gidemeyen kırsal mahallerdeki çocuklara,  yavrularımıza spor yaptırıyorlar. Evlerinden çıkamayan yaşlılarımıza evlerinde egzersizler yaptırıyorlar. Mardin her açıdan herkes spor yapsın istiyoruz.”

Konuşmaların ardından sporculara ve antrenörlere çeşitli hediyeler verildi.