ToptanTR.com’un kurucusu ve Genel Müdürü Sezgin Şener, geçen yıl 600 milyon TL olan toplam iş hacmini 2022’de güçlü büyüme performansıyla 1 milyar TL’ye, üye işletme sayısını da 62 binin üzerine çıkardıklarını, 2023 ilk çeyreğine kadar 100 bin işletmeye ulaşacaklarını vurguladı.

Yeni nesil toptan alışveriş platformu ToptanTR.com ile artık Edirne’den Kars’a esnafların tüm ihtiyaçları bir tık uzaklıkta. Türkiye’nin 81 il ve 922 ilçesine hizmet veren ToptanTR.com, geleneksel perakendecinin arada aracı olmadan binlerce çeşit ürüne uygun fiyatla ulaşmasını sağlıyor. Hakkari Yüksekova’daki bir köy bakkalı ToptanTR.com üzerinden dışarıya bile çıkmadan online olarak ihtiyacı olan ürünleri sipariş edebiliyor. Hem de İstanbul’dan sipariş ettiği ürün bir gün sonra kargo şirketine teslim ediliyor.

Şu anda ToptanTR.com üzerinden 62 bini aşkın işletme 400’e yakın üretici firmanın 1000’den fazla markasının 300 kategorideki ürünlerine ulaşıyor. ToptanTR.com 2022 yılı sonunda üye işletme sayısını 70 bine çıkarmayı hedefliyor. 2022’ye güçlü hedeflerle başlayan ToptanTR.com hedeflerinin tamamını gerçekleştirmenin gururunu da yaşıyor.

ToptanTR.com’un kurucusu ve Genel Müdürü Sezgin Şener, ToptanTR.com’un 2021 yılında 600 milyon TL olan toplam iş hacmini bu yıl güçlü büyüme performansıyla 1 milyar TL’ye, 30 bin olan üye işletme sayısını ise 62 binin üzerine çıkardıklarına dikkat çekti. Şener, ToptanTR.com sayesinde üreticilerin gidemediği en ücra noktadaki esnafa ulaştığını, tedarik maliyetlerinin yükselmesine neden olan aracıların aradan çıkarıldığını söyledi. Şener, “ToptanTR.com ile bir bakkal ya da marketin ulaştığı uygun fiyat ve kaliteli binlerce ürün seçeneğiyle sokağındaki indirim marketleriyle rekabet edebilme gücü kazandığını” ifade etti.

MÜŞTERİLERİMİZİN YÜZDE 43’Ü BAKKAL

Şener, “2022 Kasım ayı itibarıyla 26 bin 725 adet bakkalımız üye profilimizin yüzde 43'ünü oluşturuyor. Üyelerimizin yüzde 36’sı yani 22 bin 205’i ise market esnafımızdan meydana geliyor. 2 bin 873 eczane, 1975 cafe ve restaurant, 1792 ofis, 1497 tekel bayii ve kuruyemişçi, 1092 parfümeri ve 1029 kırtasiye de güçlü müşteri profilimiz arasında yer alıyor. Ayrıca üye işletmelerimiz arasında yüzlerce kantin, otel, berber ve kuaför de var,” diye konuştu.

2023'TE PAZARYERİ GELİYOR

2023 ilk çeyreğinde üye işyeri sayısını 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Şener, 2023 yılına da güçlü büyüme hedefleriyle girmeye hazırlandıklarını belirtti. Şener, “2023 yılında ToptanTR.com üzerinden pazaryeri hizmeti sunacağız. 2023 Şubat ayında markaların direkt ToptanTR.com üzerinde mağaza açmalarına imkan vereceğiz. Böylece üreticiler perakendecilerle doğrudan iletişime geçecek,” dedi.

81 İLE VE 922 İLÇEYE DAĞITIM YAPIYORUZ

Şener, ToptanTR.com’u 2022'de en çok tercih eden illerin başında İstanbul, İzmir, Hatay, Antalya, Çanakkale, Balıkesir, Konya, Ankara, Kocaeli, Bursa, Manisa, Tekirdağ, Muğla, Samsun ve Zonguldak olduğu bilgisini verdi. Şener şöyle konuştu: “Bu yıl 81 ilin tamamına ve 922 ilçeye dağılım sağladık. ToptanTR.com, gıdadan elektroniğe, bebek bakımından temizliğe kadar çok geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. 2022 yılı boyunca üye işletmeler tarafından en çok tercih edilen kategoriler atıştırmalıklar, içecekler ve yiyecekler, bulaşık ve çamaşır yıkama ürünleri, saç bakım ürünleri, hijyenik pedler ve kağıt temizlik ürünleri oldu.

ToptanTR.com’da bu yıl sepet ortalaması 6 bin 500 TL olarak gerçekleşti. Sepet ortalamasında Türkiye ortalamasının çok üzerindeyiz. ToptanTR.com sayesinde üreticiler kargo ücreti ödemeden, tahsilat sorunu yaşamadan ürünlerini tüm Türkiye’ye dağıtma imkanı elde ediyor. Perakendeci ise rekabetçi fiyatlarla, dükkanından çıkmadan, tüm marka ve çeşitlere hakim olarak, avantajlı ödeme imkanlarından yararlanarak, %100 orijinal ürün güvencesiyle ihtiyacı olan ürünleri hızlı ve ücretsiz teslimat fırsatıyla ile tedarik etme imkanı elde ediyor.”